Gå videre til hovedindholdet

Mød Me & Munich

Skarpe lyde fra duon Me & Munich.

Bag rockduoen 'Me & Munich' står Jan Petersen (guitar, vokal) og Marco Bøgehøj (trommer). Tilbage i september 2018 udgav de EP´en 'Knives of the Sun', som ikke deres debut, men deres første udgivelse under navnet 'Me & Munich'. De har begge spillet i andre projekter før, som nu er kulmineret i hvad der er blevet til 'Me & Munich'
Bandet blev hurtigt samlet op af britiske lable Screamlite Records der var imponeret over det pre-mix de blev præsenteret for og var glade for at kunne lukke noise-rock/post-rock bandet ind i deres fold.

Musikken: Skarp
På den fem numre lange EP mødes man fra første færd af med en skarp guitar, som skærer lige ind til benet. En lyd der formår ikke bare at være støj, men rammer en særpræget lyd, hvilket kendetegner Me & Munich.
Knives of the Sun svinger mellem den skarpe guitar og mere melodiske riffs.
 Vokalen er ren, men ikke poleret og har er råt udtryk, der lægger sig i god tråd med det lydbillede, der bliver lagt for dagen.
Det hele med en rå og rocket attitude, der kan beskrives som "skarp men til dels melodisk". Men hvis man ikke er fan af noise-rock så vil Me & Munichs trætte en hurtigt.

Knives of the Sun
Den 20. september udgav Me & Munich deres EP Knives of the Sun sammen med med en musikvideo til samme nummer, siden er der også udgivet musikvideo Toxic Wings.
I musikken eksperimenteres der, og det kommer især til udtryk på det afsluttende nummer, Trickster, hvor man gennem lidt over seks minutter hives gennem flere stilistiske skift, som fører til en væg af lyd, som er på grænsen til hvid støj. Samlet set hænger EP´en godt sammen stilmæssigt. Alligevel inkluderer den små afbræk som 'Toxic Wings' og 'Weave', hvor der lige bliver skruet et hak ned for det skarpe og et hak op for det melodiske - det gør, at man ikke bliver træt af musikken. EP'en er således godt sat sammen - man får et lille pusterum før nummeret Trickster, og det fungerer rigtig godt.

Trackliste:
1. Knives of the Sun
2. Soothing
3. Toxic Wings
4. Weave
5. Trickster


Find Me & Munich på Facebook


Redaktionens favorit:
Toxic Wings
Nummeret skiller sig virkelig ud fra resten af sangene på EP'en uden at tabe syne af deres lyd. Man bliver båret gennem sangen af det fede riff og nok EP´ens bedste sammenspil mellem sang og musik.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Märkbar - mere end bare en tilrøget bar!

Märkbar - Småt med plads, masser af charme  På Vesterbrogade, i et kælderlokale, ligger der en lille tilrøget bar. Der kan sidde fem mennesker ved baren og resten af lokalet vil nok kunne blive fyldt ud af et fodboldhold. Indretningen er en smule aparte, stemningen er god og på anlægget bliver der spillet rock og metal. Stedet hedder Märkbar og er mere end bare en tilrøget bar. Det er et lille sted, men et godt sted. Grunden til at et musikmedie er interesseret i en rockbar er, at en gang om måneden rydder Märkbar den ene ende af lokalet for at give plads til et band. Danish Underground har været forbi deres månedlige koncert og fik talt med Märkbars afvikler, Stiw. Musikprofil - Undergrund Stiw fortæller, at Märkbar er et sted for rock, punk og metal, og er som bar inspireret af rockbarene fra Berlin. Stiw slår også fast, at Märkbar først og fremmest er en bar. Med det sagt, giver de plads til live musik; og med de bands der spiller på Märkbar, kan man godt kalde musikprofi

Mød The Bowdashes

Historien starter for år tilbage , da veninderne Nana Nørgaard og Linn Holm møder hinanden som teenagere. Gennem årene spiller de sammen i forskellige sammenhænge herhjemme, men også i Paris. I 2015 opstår deres seneste musikalske eventyr i form af The Bowdashes. Hvis navnet ringer en klokke, er det sandsynligvis på grund af deres rå og medrivende lyd, men det kan også skyldes, at duoen har spillet flere koncerter sammen med Velvet Volume og Nelson Can. Selvbeskrevet som ”Desert punk” , en støvet og forvrænget musik, der efter bandets eget udsagn nødigt skal blive for pænt, men fortsat må indeholde en melodisk sound i sit hjerte, som var det en blanding af Indie Rock og en Western stemning, med et hint af New Wave. Det hele blandes sammen og resulterer i en rå, punket og ligefrem attitude. Musikken er centreret om nogle tunge riffs og en dejlig, karismatisk vokal. De to elemtenter komplementerer hinanden godt, og sender hurtigt én til de støvede hjulspor på tværs af ørkenen.

Shamash er træt af den bløde danske metal scene!

Er dansk Black Metal for sikkert og for blødt? Det er det i hvert fald, hvis mans spørger A fra Shamash. Hør om Shamash, der gik fra et soloprojekt til et four-piece Black Metal band, som søger at finde grænsen for, hvad Black Metal kan. Jeg sidder på en lokal bar, da en ung mand med solbriller, læderjakke og langt sort hår sætter sig ned overfor mig. Det er frontmanden for Black Metal bandet Shamash. Han beder mig kalde ham A. Da han ser mit undrende blik, fortæller han, hvordan alle i bandet ikke bruger deres rigtige navn i forbindelse med bandet og forsætter: ”Nogen ville nok mene, det er kunstnernavne. Personligt bruger jeg selv A, fra mit mellemnavn, så ikke et egentligt kunstnernavn. Men for mig er det lige så meget et alter ego, fordi vi på en måde bliver nogle lidt andre mennesker, når vi spiller musik og er på scenen. Personligt, når jeg arbejder kreativt og religiøst derhjemme, så er det med et andet mind-set end når for eksempel vi to taler sammen her.” Videre fortæller